EGEP Sürdürülebilir Kalkınma “Sıfır Atık” kapsamında okulumuz yiyecek içecek hizmetleri öğrencileri bayat ekmeklerle kruton ve limon kabuklarıyla limonata, elma kabuklarıyla sirke yaparak katkıda bulunmuştur.İsrafın önlenmesini,kaynakların daha verimli kullanılmasını, atık oluşum sebeplerinin gözden geçirilerek
atık oluşumunun engellenmesi veya minimize edilmesi, atığın oluşması durumunda ise kaynağında ayrı
toplanması ve geri kazanımının sağlanmasını kapsayan atık yönetim felsefesi olarak tanımlanan bir hedeftir.
• İsraf, Bütün kaynakların verimli ve etkin kullanılmasının sağlanmasına ve toplumda israfın önlenmesi bilincinin
geliştirilmesine katkıda bulunmak.
• İklim Değişikliği alanında kamuoyunun bilinçlendirmesine yönelik eğitim, kapasite ve farkındalık geliştirme faaliyetleri
gerçekleştirmek.